Nyomtatás

 


ZTE: Zöldesi - Gergényi, Devecseri, Szépe, Bedi - Babati, Madarász, Vojnovics (Popin 66. p.), Hudák (Kulcsár 80. p.), Kiss M. – Gajdos (Kónya 94. p.). Vezetőedző: Nagy Tamás.


Régóta nem nyert a ZTE Siófokon, és amióta kiesett az NB I-ből, azóta nem nyert az első fordulóban sem.


Két átalakult csapat találkozóján az első félidőben hullámzó volt a játék. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek. A félidő hajrájában Vojnovics, a ZTE horvát légiósa egy bombagóllal szerzett vezetést a zalaiaknak.

 

siofok zte1

Fotó: Szűcs Attila.

 

Fordulás után is folytatódott a lüktető, jó iramú játék. A ZTE mumusa, Elek B. húsz percen belül kétszer is betalált. A vendégek nem adták fel, miként szurkoló táboruk sem, amely kettőzött erővel biztatta csapatát. A játékosok vették a lapot és nagyszerű hajrát produkáltak. Előbb Madarász lőtt újabb bombagólt, majd Babati a hosszabbításban megszerezte a győztes találatot.

 

A zalai játékos túlzottan is örült góljának, így megkapta második sárga lapját, ami pirosat ért.


Sikerült megszakítania a szezon nyitányon rossz sorozatát a ZTE FC csapatának, időnként jól játszva győzte le a megerősödött Balaton parti csapatot.


Értékelés:


Sallói István, a ZTE szakmai igazgatója: - Két átalakult csapat mérkőzése változatos játékot hozott, hol mi, hol a Siófok játszott jobban. Nekünk talán több szerencsénk volt. A szurkolók előtt le a kalappal, belehajszolták a csapatot a győzelembe.

 

A forduló további mérkőzései:

 Vác - Budafok 2-1

Balmazújváros - Dorog 0-1

Tiszakécske - Soroksár 0-4

Győr - Budaörs 0-1

Kaposvár - Gyirmót 0-2

Nyíregyháza - Kazincbarcika 1-0

Békéscsaba - Mosonmagyaróvár 3-0 

Csákvár - Cegléd 3-3 

Vasas - Monor 2-1

 

Tabella:

1 nb2