Nyomtatás

 

 A vendégek számára már nem volt tétje a mérkőzésnek, a ZTE-nek viszont az NB II-ben maradás.

 

A zalaiak remekül kezdték a találkozót, már a harmadik perc után vezettek. A vendégek a bekapott gól után sem támadtak ki, a hazaiak hibájára vártak. Az MTE zártan védekezett, a ZTE nehezen jutott el a kapuig. Az első negyedóra végén egy kapufa, a hazai csapat játszott mezőnyfölényben. A vendégek az első húsz perc után veszélyeztettek, de Kovács mindkétszer biztosan védett. Az első harminc perc végén Boros mentett önfeláldozóan, ápolni kellett a vendégek kapusát. A félidő hajrájában egy rossz mozdulat után cserét is kért.

 

DSCF2433

 

 

A ZTE az első félidőben irányított, de az egy gólos előnye nem volt megnyugtató.


Fordulás után a vendégek kezdtek aktívabban, enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, de mindössze egyszer veszélyeztették a hazaiak kapuját, Kovács azonban védett. Az ellentámadásból gólt szerzett a ZTE, ezzel eldöntötte a találkozót. A folytatásban a vendégek összeomlottak, a csereként beállt Szökrönyös megszerezte első NB II-es gólját. Fujsz buktatása után Babati értékesítette a 11-est, fölényessé vált a ZTE győzelme.

 

DSCF2392

 


A ZTE gyorsan megszerezte a vezetést, de csak 70 perc után, a második gólját követően nyugodhatott meg. Végül fölényes győzelmet aratott, és bent maradt az NB II-ben.

 

DSCF2422

 


Értékelés:


Artner Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon jó ellenfelet sikerült legyőznünk, a találkozó hosszú ideig nyílt volt. A vendégeknél, de nálunk is jól játszottak a fiatalok. Örülök a bent maradásunknak.


Várhidi Péter, az MTE vezetőedzője: - Hetven percen jól tartottuk magunkat, sőt a második félidő elején 10-15 percen át jól játszottunk. Utána fölénk kerekedett a hazai csapat. Nálunk is több fiatal kapott lehetőséget, övék a jövő.

Fotó: Zavilla András

 

 

zte kiss barnabas

FOTÓ: Kiss Barnabás 

 

Forduló további mérkőzései:

Budafok - Budaörs 2-4

Kisvárda - Sopron 5-0

Siófok - MTK 1-0

Csákvár - Szeged 3-1

Cegléd - Kazincbarcika 2-1

Békéscsaba - Soroksár 0-3

Vác - Dorog 1-0

Szolnok - Nyíregyháza 1-0

Győr - Gyirmót FC Győr  1-3

 

Tabella:

38 nb2