Nyomtatás

 

Paks: Ruják (12/6), Tarrant (23/3), Barnies (15/9), Eilingsfeld (13/3), Guinn (13/9). Csere: Garamvölgyi (4), Medve (5/3). Vezetőedző: Schmidt Béla.

ZTE: Kinney (6), Vaughn (11/9), Benke (5/3),Szabó Zs. (9/3), Radics (26). Csere: Doktor (4/3), Horváth Á. (8/6), Kis (6/3), Mikovics (4), Mohácsi. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. A csapatok és nézők  Vertetics Istvánra, a ZTE napokban elhunyt egykori edzőjére emlékeztek.

Jól kezdte a találkozót a zalai csapat, a mérkőzés elején magabiztosan vezetett (6. p.: 12-21). Egy hazai időkérés után rendezte sorait a Paks és a negyed végén átvette a vezetést. A zalai csapat elvesztette a "fonalat", gyengén dobtak játékosai.

 

IMG 3852a

  

A második negyed közepén már kis híján  tíz ponttal vezetett a Atomerőmű. (35-26). A negyed hajrájában összekapta megát  a zalai együttes és négy pontra felzárkózott (20. p.: 45-41). A harmadik negyedben ismét elhúzott a hazai csapat.  A vendégek olykor könnyelműen játszottak. Nem úgy nézett ki, hogy nagyon fontos számukra a 6. hely.

 

IMG 3862a

 

 A záró tíz perc elején ismét a ZTE percei következtek, ekkor jobban sikerültek a hármasok és ismét lőtávolba került a vendégcsapat (32. p.: 69-65). Egy hazai időkérés után ismét tíz pontra hízott a Paks előnye. A húzd meg, ereszd meg játék a mérkőzés végéig kitartott. Végül a hazai csapat nyerte a számára fontos találkozót.

 

IMG 3846a

 

A ZTE akárcsak a bajnokság során oly sokszor, ezúttal is hullámzóteljesítményt nyújtott. Ezúttal a hullámvölgy jóval több volt  a játékában. A vereség azt jelenti, hogy a 7. helyen fejezte be  a középszakaszt, s a rájátszásban a Falcóval találkozik.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Az egész mérkőzést nézve megérdemelten nyert a Paks. Voltak jó periódusaink, de rosszak is.  Többször visszajöttünk a mérkőzésbe.  Mindhiába, mert rosszul dobtuk a 3 pontosokat.

Fotó: Borda Menyhért