Nyomtatás

 

ZTE: Vaughn (17/12), Horváth (13/12), Benke (17/3), Szabó (17/12), Radics (4). Csere: Mohácsi (5), Jeffers (5), Kis. Vezetőedző: Bencze Tamás.

 

Kaposvár: Dunn (17/3), Evans (3/3), Ivosev (11/3), Hendlein (15/3), Spica (23). Csere: Baki (3/3), Hock, Bogdán. Vezetőedző: Fekete Ádám.

 

zte kaposvar 1 

 

A somogyi csapat pillanatok alatt 5-0-ra vezetett. A ZTE ugyan felzárkózott, de nem sikerült a fordítás (5.p.: 5-11). Amíg a vendégek játszi könnyedséggel szerezték pontjaikat, addig a ZTE-nek alaposan meg kellett küzdenie értük. A hazaiak rendkívül pontatlanul dobtak, a vendégek elhúztak (8. p.10-20).

 

A második negyedben sem találták a ritmust a hazaiak, állandósult a jelentős különbség a két csapat között. Amíg az egerszegiek a palánkok alatt gyengélkedtek, Spica a másik palánk alatt könnyedén szerezte pontjait. A centerpontok nagyon hiányoztak a ZTE-nél, mivel a külső dobások nem jöttek be. A félidőben biztosan vezettek a vendégek.

 

zte kaposvar 2

 

Fordulás után küzdött, hajtott a ZTE, de nem sikerült utolérnie ellenfelét (28.p.: 49-57). Csak a negyed végére sikerült tíz pont alá jönnie (30. p.: 53-60). A záró tíz percben Vaughn 3 pontosával sikerült az egyenlítés (34. p.:62-62). Amíg a vendégek kinti dobói elbizonytalanodtak, a ZTE-nél Szabó és Horváth is szórta a 3 pontosakat. A befejezés előtt két triplával hat pontra elhúzott a ZTE (38. p.: 76-70), utána pedig taktikus játékkal megőrizte előnyét.

 

zte kaposvar 3

 

A padlóról felállva nyerte meg a mérkőzést a Zalakerámia ZTE. A hazaiaknál gondot okozott, hogy a két center keveset tudott segíteni, de a hajrában dobott hárompontosokkal így is sikerült megfordítani a vesztésre álló találkozót. Az egerszegi csapat ugyan nem nyújtott jó teljesítményt, de küzdeni tudása mindenképpen elismerésre méltó.

 

Értékelés:

 

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon akartunk nyerni, még-17 pontnál sem adtuk fel, a fiúk ismét nagyot küzdöttek. Az első félidőben hiányzott játékunkból az agresszivitás. Egy jó csapatot győztünk le.

 

Fekete Ádám, a Kaposvár vezetőedzője: - A végére elfogyott az energiánk. Mindez azért történt, mert kevesen vagyunk. A második félidőben az egyik légiósunk is megsérült, nem tudta folytatni a játékot, ez is döntőnek bizonyult.

 

Szabó Zsolt, a ZTE játékosa: - Az előző mérkőzéseken nem jöttek be a hárompontos dobásaim, most a hajrában szerencsére sikerültek, ami döntőnek bizonyult. Fontos győzelmet arattunk.