Nyomtatás

 

Taktikus játékkal

 

MTK - ZTE FC 0-3 (0-1).

 

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Budapest néző. Jv.: Karakó. (Albert, Vígh-Tarsonyi, Bogár, Erdőd). Gólszerző: Favorov (42. p.), Bedi (80. p.), Szánthó (88. p.).


MTK: Mijatovics - Balázs (Prosser 80. p.), Baki, Nagy Zs., S. Herrea (Barna 62. p.) - Katona, Cseke, Mezei - Gera (Mionszki 68. p.), Bíró, Schön. Vezetőedző: Boris Michael.


ZTE : Demjén - Szalai D. (Tanasin 62. p.) Bobál D., Zivko, Gergényi - Babati, Szankovics, Favorov, Vass (Szánthó 68. p.), Bedi - Könyves (Koszta 78. p.). Vezetőedző: Boér Gábor.


A mérkőzés elején az MTK játszott enyhe fölényben, a ZTE igyekezett lassítani a játékot, megtartani a labdát, nagyrészt sikerrel. Mindkét oldalon egy szabadrúgás után szállt kapu fölé a labda. Nagy taktikai csata dúlt a pályán. Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. Gera lövése landolt az oldalhálóban. A félidő hajrájában Gergényi futott el a bal oldalon, beadását Favorov 5 méterről lőtte a kapuba, 0-1. Váratlanul jött a ZTE gólja, de a legjobbkor.

 

MTK ZTEFC200913

 


A második félidő elején az MTK beszorította a ZTE-t. A vendégek jól védekeztek, komolyabb helyzetbe sem tudott kerülni a fővárosi csapat. Fokozatosan vette át az irányítást a ZTE, támadásaiban rendre benne volt a gólszerzés lehetősége. Egy szép kontra végén Bedi emelt a bal felső sarokba, 0-2.

 

Az újabb zalai találat végképp megtörte az MTK-t. Újabb ZTE helyzetek után Koszta a kapufát találta el. Szánthó viszont már jobban célzott, lövése után a labda a hálóban kötött ki, 0-3. Fölényes győzelmet aratott a ZTE.


A vendégek végig taktikusan játszottak, nem hagyták, hogy a fővárosiak lendületbe jöjjenek. A ZTE teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.


Értékelés:


Bedi Bence, a ZTE játékosa: - Nem sikerült eddig nyernünk a bajnokságban, legjobbkor jött a sikerünk. Az első gólt a legjobb lélektani pillanatban lőttük. A második félidő elején kibírtuk az MTK nyomását. A második gólunk után uraltuk a mérkőzést.

 

Fotó: mtk.hu