Nyomtatás

 

 

ZTE: Demjén - Bolla, Bobál D., Szépe, Tamás K. - Böle, Mitrovics (Kocsis 88. p.), Barczi (Katelarisz 66. p.), Bedi - Bobál G. (Babati 88. p.) Radó. Vezetőedző: Márton Gábor.


Bp. Honvéd: Levkovich - Mezgrani, Batik, Niba, Uzoma (Kesztyűs 90. p.) - Hidi, Irmiás (Nagy D. 46. p.), Szendrei (László 90. p.), Gazdag - Ugrai (Kamber 71. p.), Cipf (Moutari 46. p.). Vezetőedző: Pisont István.


Helyzettel nyitott a ZTE, Bolla lövése az oldalhálóban kötött ki. A másik oldalon Hidi lövését védte könnyedén Demjén. Az első 15 percben a fővárosiak birtokolták többet a labdát, különösebb eredmény nélkül. Mitrovics labda eladása után Honvéd került helyzetbe. A másik oldalon Bobál G. elöl mentett a vendégek kapusa. Az első igazán nagy fővárosi helyzetet Ugrai hagyta ki, közelről találta el a kapufát. Majd Bobál G. fejese csattant a felső lécen. A félidő hajrájában, három nagy helyzetet hibázott el a zalai csapat. Radó kétszer is rosszul célzott A félidő zárásaként Bolla lőtt a hosszú sarok mellé.

 

ZTEFC Honved200619a

 


Szünet után tovább tartott a ZTE lendülete, Böle lövését védte bravúrral a vendégek kapusa. Az 51. percben Barczi lövésébe Batik rosszul nyúlt bele, a védőről saját kapujába vágódott a labda, 1-0.

 

A hazai találat után kitámadott a Honvéd, a ZTE kontrái viszont veszélyesek voltak. Radó kétszer hibázott nagy helyzetben. Egy fővárosi kontra végén Demjén rosszul futott ki, de Bobál D. mentett a kapus helyett. Majd Bobál G. hibázott kecsegtető helyzetben, s ezt tette Böle is. A cserekén beállt Babati kihagyott két nagy helyzetet, majd a másik oldalon Demjén védett bravúrral egy fővárosi lövést. A 92. percben Babati egy remek beadás után gólra váltotta harmadik lehetőségét, 2-0.


A bent maradás szempontjából fontos találkozón a zalaiaknak jóval több lehetőségük volt, amelyek döntő többségét elhibázták. Szerencsére így is szereztek két gólt, ami győzelmet, és bent maradást ért. A hátra lévő két fordulóban a ZTE már nyugodtan játszhat.


Vélemény:

 

Babati Benjamin, a ZTE játékosa: - Tudtuk, ha nyerünk, bent maradunk. Nagyon bíztunk a sikerben. A mai győzelmünkkel megvalósítottuk céljainkat, jövőre is NB I-es a ZTE. Nagyon jó formában vagyunk, kilenc forduló óta veretlenek vagyunk.

 

Fotó: ztefc.hu