Nyomtatás

 

 

ZTE FC: Demjén - Szépe, Bobál D., Lesjak, Gergényi - Katelarisz, Radó (Ikoba 46. p.), Mitrovics, Bedi - Stieber (Barczi 71. p.), McWoods. Vezetőedző: Dobos Barna.


Kisvárda: Dombó - Hej, Beriosz, Rubus, Protics – Lucas, Bumba, Cukalasz (Simonics 63. p.), Obradonics (Sassa 60. p.) – Grozav,(Tischler 87. p.) Viana Vezetőedző: Dajka László.


A széltől támogatott ZTE kezdte jobban a mérkőzést. A negyedik percben McWoods fejelt mellé. Egy vendég kontra végén az első negyedóra végén Demjén véd egy fejest. A másik oldalon McWoods lőtt százszázalékos helyzetben az üres kapu fölé. Húsz perc után a vendégcsapat átvette az irányítást, a nagy szélben igyekezett a földön tartani a labdát. A 23. perc Stieber lőtt mellé egy szabadrúgást. Egy kontra végén újabb vendég lehetőség marad ki.

 

DSC 0492

 

A 30. percben szöglet után nem sikerült a ZTE védőinek az ötösön felszabadítani, Viana a hálóba ollózta a labdát, 0-1. Nem nem először kapott a szezonban a ZTE. A félidő zárásaként két Bedi lehetőség,az egyiknél lövése mellé szállt, a másik esetben Dombó védett.

 

DSC 0481

 


A második játékrészben a szél a vendégeket támogatta. Igyekeztek is ezt kihasználni. Irányított a Kisvárda, Demjén kétszer is bravúrral védett. Aztán a zalaiak kerültek enyhe fölénybe. Egy vendég kontra végég Demjén rosszul futott ki, de a kapuba tartó labdát hárították a ZTE védői. Kihagyta a meccslabdát a vendégcsapat, amiért gyorsan meg is bűnhődött. Az ellentámadásból egyenlített a ZTE, a Barciról lecsorgó labdát Ikoba lötte a kapuba, 1-1. A hátra lévő időben mindkét csapat sikertelenül igyekezett megszerezni a győztes gólt.

 

DSC 0470

 

 


Irreális időjárási viszonyok között, nem láthattak jó játékot a nézők. A kapuk mindkét oldalon keveset kerültek veszélybe. A ZTE-nek sikerült a pontmentés, ami dicséretes, de a három pont nagyon kellett volna.


Értékelés:


Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Az időjárási viszonyok mindkét csapat játékát zavarták. . Nem tudtuk saját játékunkat játszani. . Az első félidőben két nagy helyzetet kihagytunk s egy védelmi hibánk után megszerezte a vezetést a Kisvárda. A fiúk előtt le a kalappal, nem adták fel, mentálisan erősek voltak. Egy pontot szereztünk, a győztes gól megszerzésére már nem volt időnk.


Dajka László, a Kisvárda vezetődezője: - Az ítélet időben mindkét csapat odatette magát, így egy elég jó mérkőzés kerekedett az összecsapásból. Nagyon jó, hogy mi szereztük meg a vezetést. Többször eldönthettük volna a mérkőzést. Nem tettük. Végül meg kellett elégednünk a döntetlennel.

 

Fotó: Zavilla András