Nyomtatás

 

ZTE: Nagy D. (11), Hayes (20/6), Burkholder (8), Kovács (9/9), Horti (19/6). Csere: Boonstra (6), Delics, Kuttor. Vezetőedző: Molnár József.


Csata: Mányoki, Rabócz (8/3), Lelik (22/12), Horváth B. (17/15), Gustafson (21). Csere: Friskovec (10/6), Cannon (11).. Vezetőedző: Tursics Krisztián.


Az idei évre a fiatalok mellé légiósokat is szerződtetett a fővárosi csapat, így nem tűnt könnyű ellenfélnek. Alaposan bekezdtek a vendégek, jól védekeztek, remekül dobtak - az első 10 percben 60 százalékos pontossággal. Öt perc alatt négy 3 pontost dobtak. A negyed végén már 10 ponttal vezettek.

 

IMG 7325 ab

 

A folytatásban sem csökkent a vendégek lendülete, amíg a ZTE kereste önmagát, de nem találta. A második negyed közepén már 20 ponttal vezettek a vendégek (15. p:: 24-44). Állandósult a Csata húszpontos előnye. Két mérkőzést remek hajrával nyert idén a zalai csapat, de ezúttal a 20 pont soknak tűnt. A házigazdák nem adták fel a negyed közepére, 13 pontra felzárkóztak.

 

IMG 7295 ab

 

 

A nézők várták a jó folytatást, ami ezúttal elmaradt. Egy vendég időkérés után rendezte a sorokat a Csata, és újabb 3 pontosok után ismét 20 pont volt a két csapat között (30. p.: 51-71). A záró tíz percben nagyot küzdött a zalai csapat, de nem volt esélye a fordításra.

 

IMG 7231 ab

 

A mérkőzés elején nagyon elengedte ellenfelét a ZTE, így magabiztosan győzött a fővárosi csapat.

 

Értékelés:

 

Molnár József, a ZTE vezetőedzője: - Nyolc nap alatt három mérkőzést játszottunk. Nem mentségként mondom, de fáradtabbak voltunk, mint a Csata. Ennek ellenére nem lett volna szabad hagynunk, hogy 60 százalékos dobó teljesítményt érjenek el. Van min javítani.


Tursics Krisztián, a Csata vezetőedzője: - Egész héten jól edzettek a lányok. Ebből nagyon sokat viszont láttam a mérkőzésen, jött még hozzá pár egyéni jó teljesítmény. Nagyon örülök elő győzelmünknek.

 

Fotó: Borda Menyhért.