Nyomtatás

 

ZTE: Nagy D. (11/3), Burkholder(17/3), Kovács G., Hayes (19/3), Horti (16/3). Csere:Delics (14), Boonstra (3), Preisinger. Vezetőedző: Molnár József.


Győr: Török (4), Dombai (3), Huscakova (16), Yguerravide (20/6), Barnai (12). Csere: Dul (2), Papp (7/39, Devaughn, Mansaré (3/3). Czank (2), Varga. Vezetőedző: Milos Pavlovics.


Kosárváltásokkal indult a mérkőzés, egy ideig fej-fej mellett haladt a két csapat. A negyed közepén átvették a vezetést a vendégek (5. p.: 8-12). P ontosabban dobtak állandósult pár pontos előnyük.

 

IMG 6061

 

 

A második tíz percben is a Rába-partiak akarata érvényesült, a negyed közepén már 10 ponttal is vezettek, a házigazdák támadásban továbbra is gyengélkedtek. Úgy nézett ki, hogy a harmadik tíz percben a győriek el is döntik a találkozó sorsát. Jól védekeztek, pontosan támadtak és a játékrész végén 15 pontra nőtt előnyük.

 

IMG 6105

 

 

A záró negyedben nagyot „varázsolt” a ZTE, állva hagyta ellenfelét, felzárkózott (37. p.: 63-64) és a rendes játékidő végén sikerült is az egyenlítés. A hosszabbításban egyértelműen a zalai csapat volt a jobb, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

 

IMG 6187


Értékelés:

Molnár József, a ZTE vezetőedzője: - Az első két negyedben rosszul játszottunk. A szünetben agresszívabb védekezést kértem a lányoktól. A záró 10 percre alaposan feljavultunk, végül hatalmas küzdelemben győztünk.


Milos Pavlovics, a Győr vezetőedzője: - Három negyeden keresztül jól játszottunk. Utána a védekezésünk visszaesett. A hazaiak kihasználták hibáinkat, megérdemelten nyertek.

 

Fotók: ztnkk.hu - Jóna István