Nyomtatás

 

A magyar válogatott egy bronzérmet, valamint negyedik, ötödik és hatodik helyeket szerzett a világversenyen. A 17 nemzet pontversenyében Vietnam, Kína, Hong Kong mögött legjobb európaiként 4. helyen végzett a magyar válogatott.

 

labtollvb1

 


A lányok - Becskereki Barbara, Farkas Lilla, Kunics Réka (képünkön az alsó sorban középen)  és Vachal Krisztina -, csoportmásodikként jutottak tovább. A legjobb négy közt előbb vereséget szenvedtek Vietnamtól, majd Hong Kong következett. Két szettben 21-19, 21-17-re verték a legutóbbi vb házigazdáját és megnyerték a bronzcsatát. Ez lett a magyar csapat egyetlen érme a franciaországi világbajnokságon.

 

labtollvb2

 


Huszár Emil és Lukács Márton kettős harmadikként jutott tovább csoportjából és az 5-8. helyért küzdhetett. Könnyedén legyőzték a házigazdákat, de nem bírtak a német duóval, így végül a 6. helyen zártak.

 

Labtollvb3

 


A magyar férfi csapat (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Horváth Gergő és Tóth Gábor), csoportelsőként jutott tovább. A negyeddöntőben óriásit küzdöttek a 3. helyért az általában döntős résztvevő Kína ellen. Esélyük volt a győzelemre, azonban a folyamatos bírói hibák révén a magyar fiúk a negyedik helyen végeztek.


A soron következő 2021-es világbajnokságra a német szövetség jelentkezett rendezőként.