Nyomtatás

 

 

ZTE: Zöldesi - Bolla, Devecseri, Szépe, Gergényi - Kocsis, Barczi (Czuczi 80. p.), Vojnovics (Novák 47. p.), Hudák, Bedi -Bobál (Szökrönyös 76. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.


Mindkét csapat nyílt sisakkal játszott. Az első helyzetet a ZTE hagyta ki, Bobál fejesét védte a hazai kapus. A 8. percben viszont megszerezte a vezetést a zalai csapat, Barczi beadását Hudák fejelte a kapuba, 0-1 . Az első negyedóra végén Zöldesi védett bravúrral. A folytatásban simán egyenlíthetett volna a hazai együttes, azonban több nagy helyzetben hibáztak játékosai. A helyzeteik abból adódtak, hogy a ZTE rendkívül lassan zárt vissza.

 

Vasas ZTEFC2 

 

Az egerszegiek is kihagytak helyzetet, Hudák nagy lövése szállt mellé. A 28. percben Bese, a Vasas kapusa gólhelyzetben elütötte Bobált, villant számára a piros lap. A szabadrúgásból Bedi a kapufát találta el. A félidő hajrájában, a 41. percben Vojnovics kapott remek indítást és biztosan lőtt a kapuba, 0-2.

 

Vasas ZTEFC1

 


Szünet után egy Vasas szabadrúgás szállt fölé, majd Balajti lőtt az oldalhálóba. A hazaiak sok mozgással „eltüntették” emberhátrányukat. Birtalan lőtt a hazaiak részéről a kapu fölé, majd Zöldesi védett bravúrral. Hosszú idő után Bobál villant meg tíz másodpercen belül találta kétszer telibe a hazai kapust. A kimaradt sok hazai helyzet után a ZTE büntetett. A 67. percben a kapufáról lecsorgó labdát Novák lőtte a hálóba, 0-3. A Vasas konokul ment előre és újabb gólt kapott. 69. percben Bobál egy remek indítás után lőtt a hosszú sarokba, 0-4. A hajrában újabb ZTE gól született, a 82. percben Bedi lépett ki a jobb oldalon és biztosan lőtt a kapuba, 0-5.

 

Vasas ZTEFC3

 


A bajnokság záró mérkőzésén a ZTE jól kihasználta helyzeteit, s miután a Vasas lehetőségeit kihagyta, fölényes zalai győzelem lett az eredménye.


Értékelés:


Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Egész évi teljesítményünket megkoronáztuk ezzel a sikerrel. A mai találkozót már hamarabb eldönthettük volna, de így sem vagyok elégedetlen. Ebből a győzelemből azonban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.


Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője: - Szív és lélek nélkül nem lehet futballozni, márpedig néhány játékosom lélekben már az Adrián volt. Elsősorban nem a kiállítás volt a döntő, sokkal inkább, hogy számos helyzetünket kihagytuk.

 

Fotó: Szekeres Péter

 

A forduló további eredményei:

Balmazújváros - Vác 4-0

Siófok - Cegléd 2-0

Csákvár - Budaörs 0-4

Győr - Mosonmagyaróvár 2-0

Békéscsaba - Kazincbarcika 0-3

Nyíregyháza - Gyirmót 1-1

Kaposvár - Soroksár 3-1

Tiszakécske - Dorog 1-1

Monor - Budafok 2-1

Tabella:

0519 nb2 tabella