Nyomtatás

 

 

ZTE: Zöldesi - Szépe, Lesjak, Devecseri, Gergényi - Barczi, Kocsis, Grumics (Gajdos 72. p.), Bedi, Hudák (Kiss M. 84. p.) - Bobál (Farkas 61. p.:). Vezetőedző: Dobos Barna.


A téliesre fordult időjárás meglátszott a nézőszámon is, a vártnál kevesebben látogattak ki a ZTE arénába. A hazaiaknál Bolla sárga lapjai, Babati kiújult sérülése miatt hiányzott.

 

DSCF0029

 

 

A ZTE kezdett jól, de egy labdát Zöldesi maga mögé ejtett, a fővárosiak gólt reklamáltak, eredménytelenül. Ezután két kisebb ZTE lehetőség maradt ki, a harmadik már gólt ért. Grumics négy méterről talált a kapuba, 1-0. Gyorsan egyenlítettek azonban a vendégek, Micsinai lövése egy zalai lábat érintve került a kapuba, 1-1. Az egyenlítő gól után felbátorodtak a vendégek, többször próbára tették Zöldesit. Az első félidő hajrájában a legjobbkor jött az egerszegiek újabb vezető gólja. Bedi lövése a felső lécről levágódott, Bobál pedig a legjobbkor érkezett, 2-1.

 

DSCF0021

 

 

Fordulás után tovább tartott a ZTE lendülete. Gergényi bombájával tovább növelte előnyét, 3-1. Nem sokkal később fölényessé vált ZTE győzelme: Bobál lépett ki a védők közül és a hálóba gurította a labdát, 4-1. A hátralévő időben a hazaiak uralták a mérkőzést, biztosan tartották előnyüket és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

 

DSCF0058

 


A ZTE az első félidő végén és a második elején eredményesen játszva biztosan szerezte meg a bajnoki címet győzelmet.


Értékelés:


Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Örülök, hogy így alakult a mérkőzés. Nagy a boldogság számomra, hogy két fordulóval a zárás előtt bajnokok lettünk. Két mérkőzés azonban még hátra van, szeretnénk azokon is jól szerepelni.


Csizmadia Csaba, a Budafok vezetőedzője: - A megbeszéltek szerint kezdtük a mérkőzést. Hátrányba kerültünk, de sikerült az egyenlítés. A folytatásban a ZTE kihasználta hibáinkat, gratulálok a feljutásukhoz.

 

Fotó: Zavilla András

 

A forduló további eredményei :

Kaposvár  - Vác 1-0

Tiszakécske - Balmazújváros 0-1

Monor - Cegléd 0-1

Siófok - Mosonmagyaróvár 3-1

Csákvár - Kazincbarcika 0-2 

Győr - Gyirmót 1-0

Békéscsaba - Soroksár 3-5

Nyíregyháza - Dorog 2-1

Vasas - Budaörs 3-3

 

Tabella:

36 t