Nyomtatás

 

ZTE: Ware (26/18),Thompson (23/6), Green (13/3), Szabó (8), Agafanov ( 11). Csere: Doktor, Gulyás, Durázi (4). Vezetőedző: Bencze Tamás.

 

Kaposvár: Ubilla (19/9),Johnson (28/12), Markovics (9/3), Hendlein (17/3),Spica (8). Csre: Halász (2), Pustahvar (9/3), Baki, Harazin (4). Vezetőedző: Fekete Ádám.


Kaposvári vezetés után gyorsan fordított a zalai csapat (3. p.: 14-9). Thompson és Ware 3 pontosaival még vezetett a ZTE, de egyre kevesebb vendég támadást sikerült kivédekeznie. Ubilla a vendégeknél az irányítás mellett jól dobta a hárompontosokat is. 25-25-nél érte utol a hazaiakat Kaposvár, majd átvette a vezetést is.

 

IMG 6631 ab

 

A vendégek pontosabban dobtak, jobban védekeztek, fokozatosan nőtt az előnyük (15. p.: 37-50). Bencze Tamás kétszer is időt kért, de nem javult a ZTE játéka. A somogyiak jelentős különbséggel vezettek a félidőben. „ Innen lesz szép nyerni”, jegyezte meg egy hazai szurkoló, a szünetben. Szünet után sem javult a ZTE játéka A jól kezdő vendégek tovább növelték előnyüket (21. p.: 49-64). Ubilla, a ZTE egykori játékosa rendre helyzetbe hozta társait, akik bedobták a ziccereket.

 

IMG 6620 ab

 

Erőlködött a zalai csapat, kevés sikerrel. Védekezése nem állt össze, támadásai pontatlanok voltak. Húsz pontra nőtt a különbség a két csapat között (32.p.: 61-81). Az utolsó öt percre kicsit elkapta a fonalat a zalai csapat. Hárompontosokkal felzárkózott (38. p.: 80-85), a hajrát azonban a Kaposvár bírta jobban és megérdemelten nyert.

 

IMG 6636 ab 


Fontos mérkőzést bukott el hazai pályán a ZTE. Védekezése gyenge volt, mutatja a hazai pályán kapott sok pont. Támadásban ezúttal csak Ware ésThompson volt jó, Szabó és Agafanov gyengélkedett. A fiataloktól ezúttal semmi segítség nem jött. A vereség azért is fájó, mert a DEAC meglepetésre legyőzte a Szolnokot, így nagyon kemény csata várható a felsőházi 5. helyért.


Értékelés:


Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Az első félidőért elnézést kérek. A másodikban jobban játszottunk, de a nagy hátrányt nem sikerült ledolgoznunk. A védekezésünkkel hetek óta gondjaink vannak. Az edzéseken gyakoroljuk, de ha mérkőzéseken nem csináljuk, ez van belőle.


Fekete Ádám, a Kaposvár vezetőedzője: - Fontos győzelmet arattunk. A hullámvölgyekből gyorsan kikapaszkodtunk. Sikerült meglepnünk a ZTE-t. Köszönjük a szurkolóink buzdítását, sokat segítettek.

 

Fotó: Borda Menyhért