Nyomtatás

 

Szolnok: Vojvoda (14/3), Kovács P., Sz. Milosevics (8/3), N. Milosevics (4), Tóth Á. (12). Csere: Rowsey (8), Benke 12/3), Andrics (27). Vezetőedző: Dragan Alekszics

 

ZTE: Ware (12/12), Gulyás (4), Thompson (24/12), Bagó (2), Agafanov (22/3). Csere: Doktor (8/6), Durázi (7), Kis. Vezetőedző: Bencze Tamás.

 

A ZTE-ben az új légiós még nem játszhatott. Az újabb gondot Szabó vírusos betegsége okozta, így a kezdőben két fiatal - Gulyás és Bagó - kapott játéklehetőséget.

 

A Szolnok szerzett vezetést, de a teher nélkül játszó ZTE könnyedén fordított (4. p.: 4-8). A külső dobások ültek, így az erősen tartalékos zalaiak vezettek. A folytatásban sem találta a ritmust a bajnokcsapat. A vendégek irányítottak és a második negyed közepén már húsz ponttal is vezettek (15. p.: 22-42). Ebben az időszakban extrán dobtak a zalaiak.

 

SzolZTEKK2a

 

Ezután kezdett ébredezni csipkerózsika álmából a Szolnok. Húsz pont alá hozta hátrányát, főleg Andrics szerezte pontjait, a palánk alól (18. p.: 31-48). A ZTE játékosainál kezdett elfogyni az erő, de, még így is vezetett a szünetben. Fordulás után Ware két 3 pontosa még tartotta a lelket a zalaiakban, de már látszott, hogy a három rutinos játékos nem bírja végig erővel a mérkőzést. A fiatalok közül Doktor és Durázi még felvette a játék tempóját, de ez kevés volt.

 

SzolZTEKK3a

 

A záró tíz percben a 34. percben érte utol a zalaiakat a bajnok (66-66). Át vette az irányítást, és ha nehezen is, de nyert.

 

A tartalékos ZTE előtt becsülettel helytáll. Talán a bravúr is sikerülhetett volna, ha jelentős vezetésnél lassítja a játékot a ZTE. Így tisztes vereség lett a vége.

 

SzolZTEKK1a

 

Értékelés:

 

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - A lehetőségeinkhez mérten jól helytálltunk. Három játékost kellett pótolnunk. A záró tíz percben sok lepattanót engedélyeztünk a Szolnoknak, éltek vele.

 

Kis Attila, a ZTE technikai vezetője: - Amíg bírtuk erővel vezettünk és irányítottunk. A második félidőben felőrölt bennünket a Szolnok.

 

Fotó: hunbasket.hu