Nyomtatás

 

 

Csákvár: Tóth B., Baranyai Á., Kiprich D., Tamás N., Sándor Gy. (64' Molnár Cs.), Csilus Á., Sejben V. (78' Simon M.), Mészáros D., Csonka B., Daróczi Z. (46' Nándori B.), Nagy Zs. Edző: Szijjártó István.

 

ZTE: Szemerédi N., Lesjak Z., Madarász M. (68' Novák Cs.), Babati B. (46' Gajdos Zs.), Devecseri Sz., Szabó P., Horváth K., Bedi B., Barczi D., Kiss M., Hudák M. (46' Szépe J.) Edző: Dobos Barna.

 

C169244

 

Már az első támadásából gólt szerzett az egerszegi csapat, a kezdés álomszerű volt, a folytatás elmaradt. A korai gól után, a ZTE hagyta talpra állni ellenfelét. Úgy nézett ki, fejben azt gondolták a játékosok, hogy itt már nem lehet gond. A Csákvár azonban letámadott, rendre megnyerte a párharcokat és húsz perc alatt megfordította a vesztésre álló találkozót.

 

C169299

 

A hazaiak jóval agresszívebben játszottak, mint az ellenfelük. A ZTE-nek a gólon kívül mindössze egy lehetősége akadt, a csákvári kapus azonban védett. A másik oldalon Szemerédinek több dolga akadt. Szünet után valamivel aktívabb lett a zalai csapat, ami abban nyilvánult meg, hogy gólhelyzetek nélkül enyhe mezőnyfölényben játszott. A hazai kontrák ugyanakkor rendre veszélyesek voltak, bár a Csákvár sem szerzett újabb gólt. Megfigyelhető volt, hogy a hazai védők s könnyedén állították lesre a zalaiakat. Az egyetlen igazán nagy helyzet egy szabadrúgás után alakult ki a hazai kapu előtt, azonban előbb a csákvári kapus védett, majd az ismétlés mellé szállt.

 

C169335

 


A motiváltabban játszó hazai csapat megérdemelten nyert, a ZTE teljesítménye meg sem közelítette a Siófok ellenit. A vereség azt jelenti, hogy a ZTE lecsúszott az első helyről, a rendkívül szoros mezőnyben a második helyen tért téli pihenőre. Ha hozzá vesszük, hogy összes riválisának vendége lesz a tavasz során, akkor a feljutás szempontjából kemény „második félidő” vár a ZTE-re. A mérkőzés megmutatta, hogy a keret további erősítésre szorul.

 

Értékelés:

 

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Az első félidőben képtelenek voltunk megoldani a védekezést, abból átmenni támadásba. Az egyenlítésre, így is volt esélyünk, de nem sikerült.

 

A forduló további eredményei:

BFC Siófok - BSS Monor 1-0

WKW ETO FC Győr - Ceglédi VSE 1-0

Nyíregyháza Spartacus FC - Credobus Mosonmagyaróvár 1-1

Kaposvári Rákóczi FC – Kazincbarcika 2-0

Duna Aszfalt TVSE - Gyirmót FC Győr 3-4

Soroksár SC - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 4-0

Vác FC - Dorogi FC 1-1

Békéscsaba 1912 Előre - Budaörs 2-0 

Vasas FC - Budafoki MTE 4-2

 

Tabella:

21 tab