Nyomtatás

 

ZTE: Zöldesi - Szabó, Lesjak, Devecseri, Bedi - Babati, Hudák (Horváth K. 67. p.), Kiss M., Madarász, Barczi - Balázs (Novák 54. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.


A hazaiaknál nem gyógyultak fel a sérültek, Gajdos és Gergényi nem játszott, a saját nevelésű Szabó ismét kezdett, ezúttal jobbhátvédként.


Az edzőváltáson átesett Vasas szervezetten, koncentráltan kezdett. Az első hazai lehetőséget Lesjak hibázta el egy szöglet után. A vendégek letámadtak, így már a labda felhozatala is gondot okozott a ZTE-nek. Igaz, a Vasas sem nagyon veszélyeztette a hazaiak kapuját. A vendégek kapusa védett egy lövést a félidő közepe táján. Aztán mezőnyjátékkal múlatták a perceket a csapatok. A 16-osnál mindkét együttesnek elfogyott a tudománya. A félidő utolsó tíz percében a fővárosiak többet birtokolták a labdát. A hajrában Zöldesi egy rossz kifutás után elhúzta a Vasas játékos lábát. A bűntetőt a vendégek értékesítették és megszerezték a vezetést.


Fordulás után a ZTE harcolt ki mezőnyfölényt, de egy ideig nem tudott helyzetbe kerülni. Lassan körülményesen játszott a a hazai együttes. Közben egy kontra végén maradt ki nagy vendéghelyzet. A másik oldalon sorra hagyta ki lehetőségeit a ZTE. Barczi lövését a kapufa mentette, majd. Babati nagy helyzetben fejelt mellé. Nem sokkal később Novák tette ugyanezt.

 

ZTEFC VasasFC18.12.01

 

Egy bomba szabadrúgásból végül egyenlített a hazai csapat. Bizakodtak a nézők, hogy lendületbe jön a ZTE, nem így történt. Egy támadás végén nem sikerült felszabadítani a hazai védelemnek és ismét vezetett a Vasas. Nem sokkal később egy partdobás után ismét egyenlített a ZTE. Jött azonban az újabb védelmi baki, Zöldesi egy hazaadást elpasszolt, a Vasas köszönte és megszerezte a győztes gólt.


Gólokban gazdag mérkőzésen a vendégek kíméletlenül kihasználták a ZTE védelmének hibáit és értékes három ponttal távoztak.


Értékelés:


Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Nehéz értékelni a mérkőzést, mert nem érdemeltünk vereséget. Sajnos, elöl és hátul is hibáztunk, amit ellenfelünk kihasznált.


Szanyó Károly , a Vasas vezetőedzője: - Kalapot kell emelnem a srácok előtt. Az ZTE kétszer is egyenlített, de az ebből adódó lélektani előnyt nem tudta kihasználni.

 

 

A forduló további mérkőzései:

Vasárnap

Vác - Balmazújváros 0-0

Cegléd - Siófok 3-3

Budaörs - Csákvár 1-2

Mosonmagyaróvár - Győr 2-0

Kazincbarcika - Békéscsaba 0-0

Soroksár - Kaposvár 0-3

Dorog - Tiszakécske 4-0

Budafok - Monor 3-2

Gyirmót - Nyíregyháza 0-1

 

Tabella:

1202 nb2 tabella