Nyomtatás

 

 

ZTE: Ware (16/9), Thompson (10/3), Gliebov (8/6), Szabó (8), Agafanov (20). Csere: Durázi (6), Gulyás (2), Doktor, Kis, Papp. Vezetőedző: Bencze Tamás.

 

JKSE: Nelson (13/3), Rakics (6), Coleman (15), Alekszandrov (15/3), Pantelics (12). Csere: Kerpel-Fronius (3/3), Czirbus (2), Cseh, Ruják, Brbaklics. Vezetőedző: Nikola Lazics.


A vendégeknél több ismerős arc is akadt, akik megfordultak a ZTE-nél. A játékosok között Pantelics és Kerpel-Fronius, illetve Fekete, aki nem lépett pályára. Nikola Lazics edző pedig több évet eltöltött a ZTE kispadján.

 

IMG 5473 ab


A jászságiak vezettek a mérkőzés elején (2. p.: 2-6), de két hárompontossal fordított a ZTE. 10-6-os hazai vezetésnél következett a vendég időkérés, ami használt, előbb egyenlített a JKSE, majd átvette a vezetést ( 9. p.:12-16). A zalaiak végül két gyors kosárral döntetlenre hozták a negyedet. A második tíz percben egy ideig fej-fej mellett haladt a két csapat (15. p.: 28-25). A hazaiak több szerzett labda után könnyű kosarakat szereztek és elhúztak. (16. p.: 34-25). A tíz pont körüli egerszegi vezetés kitartott a félidő végig.

 

IMG 5488 ab


A harmadik negyed elején 3 pontossal nyitott a hazai csapat, úgy nézett ki döntésre viszi a dolgot. Nem így történt. Ezután négy perc alatt mindössze 5 pontot szerzett, a jászságiak felzárkóztak. Nyílt lett a mérkőzés (26. p:. 48-48). Bencze Tamás többször is hiába kért időt. A ZTE támadásban továbbra is gyengélkedett. Mindössze két pont volt az előnye a befejező tíz perc előtt (56-54). A záró tíz percben támadásban mindkét csapat gyengélkedett. A házigazdák kevés mezőny kosarat szereztek, szinte csak büntetőből találtak a gyűrűbe. Szerencsére azt jól dobták. Ugyanakkor a vendégek kétszer is hibáztak. A ZTE végül nehezen, de nyert.

 

IMG 5471 ab


A győzelemnek lehet örülni, támadásban erősen felejthetőt nyújtott a zalai csapat. Ebben a műfajban nagyot kell előre lépnie a ZTE-nek, hogy jobb csapatok ellen legyen esély a győzelemre.


Értékelés:


Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Célunkat elértük, megszereztük a győzelmet. Jól védekeztünk, támadásban viszont még sok hibát követünk el. Azonban lépésről lépésre haladunk előre. Köszönjük a közönség türelmét, támogatását, nagyon sokat segítettek.


Nikola Lazics, a Jászberény vezetőedzője: - Kemény mérkőzést játszottunk, a második negyedben sok könnyű kosarat engedélyeztünk a ZTE-nek, de utána sikerült felállnunk. Végül egylabdás mérkőzés kerekedett a találkozóból. Gratulálok a ZTE győzelméhez.

 

Fotó: Borda Menyhért