Nyomtatás

 

 

 

Zalakerámia ZTE KK: Ware (12), Thompson (8), Gliebov (14/9), Szabó (11/3), Agafonov (8). Csere: Durázi (8), Gulyás (2), Papp, Bagó, Kis (9/3), Doktor. Vezetőedző: Bencze Tamás.


KK Lasko: Lindsey (11/9), Bariz (11/9), Rojc (7), Miljkovics (4), Thomas (15/6). Csere: Gant (10), Vodijkar (5/3), Grdadolnik (6/6), Vezetőedző: Christopher Thomas.


Pénteken este a tavalyi Alpok Adria Kupa győztes szlovén KK Zlatorog Lasko csapatával játszott felkészülési mérkőzést a Zalakerámia ZTE KK. A lelátók csaknem megteltek a csapatra kíváncsi szurkolókkal. A hazaiaknál először lépett pályára Dustin Ware.


Jobban kezdett a szlovén csapat és a negyed felénél 4-7-re ellépett. Jó védekezést követően pillanatok alatt fordított a ZTE (8-7). A negyed második felében pontosabban támadtak a szlovének, igaz a hazaiaknál csak magyarok voltak a parketten. A hajrában Durázi remek zsákolását tapsolta meg a közönség, de az előny maradt a vendégeknél (15-19).

 

IMG 5740

 

Kemény védekezéssel kezdett a második negyed elején a Lasko és ezt nehezen tudta feltörni a ZTE. Kkét triplával elléptek a szlovének (17-25). Kis Raul remek leválásából szerzett duplájával és Szabó hármasával zárkózott a ZTE KK, majd az ukrán Gliebov tripláinak köszönhetően visszavették a vezetést a hazaiak. Ware büntetőjével és Gulyás látványos blokkjával zárult a félidő (38-36).

 

IMG 5762

 

 

A nagyszünet után a védekezésre koncentráltak a csapatok és a támadásaik sem végződtek kosárral. Valamivel a Lasko volt pontosabb és a negyed felénél már vezetett (42-47). Rendezték a sorokat a kék-fehérek és Kis hármasával és Agafonov jó centerezésével kiegyenlítettek. A hajrában Kis és Durázi pontjaival került újra előnybe a ZTE (51-48). Thompson és Ware pontjaival távolodott a záró negyed elején a ZTE és úgy tűnt el is dől a találkozó. A szlovének azonban felzárkóztak és kilencpontos hátrányukat ledolgozva fordítottak.

 

IMG 5844

 

 

Végül szoros végjátékban Ware, Thompson és Szabó is fontos pontokat szerzett és ez győzelmet jelentett a hazaiaknak.

 

Értékelés:


Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Örülök a győzelemnek. Jól védekeztünk, kevés pontot kaptunk. Természetesen nagyon sok dolgunk van még, hiszen az összeszokottság hiánya a helyezkedésben, a passzoknál jól látható volt. A hibák ellenére a végén hátrányból fordítottunk és nyertünk, ami önbizalmat és ösztönzést adhat a munkához.