Nyomtatás


Elöljáróban megemlítette, hogy viharos éven van túl a ZTE FC. A téli váltás nem hozta meg az előrelépést, több hibás döntést hoztak. A múlttal nem kívánt foglalkozni, de megemlítette, hogy a szurkolók egy része az ő távozását is követelte. Mint mondta, átadta volna a helyét, ha másvalaki átvette volna a klub fenntartásának terheit. Ilyen befektető azonban nem jelentkezett. Van akinek öröm a maradása, másnak bánat. Az új vezetés kialakítása során tárgyalt több egykori ZTE játékossal, a város polgármesterével is, ezután hozta meg döntését.

 

IMG 5350

 

Sallói István lett a sportigazgató, aki elsősorban a játékoskeret kialakításáért felel majd. A csapat vezetőedzője Nagy Tamás lett, aki dolgozott már a ZTE-nél és zalai kötődéssel rendelkezik. A klubnál jövőben külön válnak a szakmai feladatok és pénzügyek. A ZTE gazdasági vezetője Varga Miklós lesz. Ágoston Zoltán klubigazgató lemondott posztjáról, amit Végh Gábor elfogadott.


A játékoskeretből eddig hatan távoztak: Vernes Richárd, Szappanos Péter, Patvaros Zsolt, Jelena Richárd, Fodor Ákos, és Lencsés Balázs, hozzájuk csatlakozott Króner Martin is. A tulajdonos elmondta, olyan játékosokat szeretnének igazolni, akikre hosszú távon lehet számítani. Bár több érkezőt szeretett volna bejelenteni, de eddig ketten írták alá szerződésüket. Kiss Máté Gyirmótról érkezik, Gergényi Bence a Bp. Honvédtól kölcsönbe.


Sallói István sportigazgató idővel visszaszeretné juttatni a ZTE-t az élvonalba. Ami természetesen nem megy máról holnapra. Fokozatosan kívánnak előre lépni, a következő idényben az első hat helyezés valamelyike a cél. Olyan hat-hét játékost kíván igazolni, akikre a kezdőben lehet számítani. Kiss Máté leigazolását nagy fegyverténynek tartja, mivel a középpályás szerinte NB I-es szintű játékos. A feladat nehéz, de erre vállalkozott. Igyekeznek úgy igazolni, hogy az NB II fiatalszabályából is tudjanak a profitálni.

 

IMG 5434 


Nagy Tamás vezetőedző bevezetőjében zalai kötődését hangsúlyozta, mint kiemelte, sok barátja ismerőse van Egerszegen. Megtiszteltetésnek veszi, hogy rá esett a választás. A munkától soha nem hátrált meg. Fontosnak tartja, hogy a játékosok ne csak hosszú távra tervezzenek a ZTE-nél, hanem jól is érezzék magukat. Úgy látja, a munkához a nyugodt légkör biztosított lesz, csak így lehet eredményt elérni. A stabilitás mellett fontosnak tartja a folyamatos fejlődést. A célja, hogy napról napra jobb legyen a ZTE FC.


Az új vezetőedző indította el Balázs Zsoltnak, a ZTE saját nevelésű játékosának pályafutását, s hosszú idő után ismét találkozik a labdarúgóval, aki kezdeti sikerek után megtorpant. A vezetőedző elmondta, beszélt a játékossal, számít rá, lehetőséget kap, hogy ismét bizonyítson.

 

Fotó: Jóna István