Nyomtatás

 ZTE: Kovács Z. - Polényi, Forgács, Devecseri, Lencsés (Fodor 92. p.) - Szökrönyös (Fujsz 46. p.), Nagy T., Hudák, Babati, Horváth K. - Babati, Vernes. Vezetőedző: Artner Tamás.

 


A ZTE-ből sérülés miatt Bedi, eltiltás miatt Króner hiányzott. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a tragikusan elhunyt Kerekes Krisztián, a ZTE fiatal szurkolója emléke előtt tisztelegtek a jelenlévők.


A nagy lendülettel kezdő ZTE mindjárt az elején komoly helyzetet hagyott ki. Ezután is a hazai csapat játszott lendületesen és egy remek indítás után megszerezte a vezetést. Megrázta magát az MTK, két percen belül előbb egy szabadrúgásból egyenlített, majd egy szép támadás végén már vezetett. Az MTK átvette az irányítást, a ZTE védelmét könnyen zavarba lehetett hozni.

 

DSCF2245

 

 

Szerencsére a félidő hajrájában ismét egy jó hazai kontra végén egyenlített a zalai csapat. A második félidőt a fővárosiak kezdték jobban, egy jó indítás után, ismét náluk volt az előny. Nem sokáig, mert egy újabb kiugratás után ismét egyenlített a hazai csapat. Sőt öt perccel később már vezetést is megszerezte. A ZTE ekkor jól játszott, ami újabb gólt eredményezett számára. 

 

 

DSCF2188a

 

 

Kétgólos hazai előny után mindent egy lapra feltéve támadott a bajnok, beszorította az egerszegieket. Egy Kovácsról kipattanó labdát jutattak a kapuba a fővárosiak és nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért. Helyzeteik is akadtak, azok azonban szerencsére kimaradtak.

 

 

DSCF2188

 


A ZTE a kiesés elkerülése szempontjából fontos mérkőzést nyert meg a már bajnok MTK ellen. A győzelem azt jelenti, hogy tovább élnek bent maradási reményei, amihez mindenképpen meg kell nyerni a hátra lévő két mérkőzést.

 

Értékelés:

 

Artner Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok az MTK bajnoki címéhez, és saját csapatomnak is, hogy ilyen kiélezett helyzetben jól focizott a mezőny legjobb csapata ellen. Remélem ez a siker erőt ad és az utolsó két mérkőzésen kiharcoljuk a bent maradást.

 

Feczkó Tamás, az MTK vezetőedzője: - Botrányosan kezdtük a mérkőzést. A ZTE vezető gólja előtt is már volt helyzete a hazaiaknak. A bekapott gól felélesztett minket, de második, harmadik gólunk után elhittük, megvan a mérkőzés. Gratulálok a ZTE-nek, szenzációsan küzdött.

 

Fotó: Zavilla András

 

A forduló további mérkőzései:

 

Vác - Budaörs 1-1

 

Szolnok - Budafok 1-2

 

Győr - Sopron 3-2

 

Kisvárda - Szeged 1-1

 

Siófok - Kazincbarcika 1-2

 

Csákvár - Soroksár 1-2

 

Cegléd - Dorog 1-1

 

Békéscsaba - Nyíregyháza 3-1

 

Mosonmagyaróvár - Gyirmót FC Győr 3-0

 

Tabella: 

 

0520 nb2 tabella