Nyomtatás

 

ZTE: Kovács Z. - Króner, Devecseri, Nagy T. (46. Gorgács A.), Lencsés - Hudák M. - Babati (79. Kovács Á.), Patvaros, Bedi, Horváth K. (81. Jelena R.) - Vernes, vezetőedző: Artner Tamás.

 

Kazincbarcika: Somodi - Tóth Sz., Heil, Belényesi, Süttő - Sigér (69. Kovács O.), Palmes - Kanalos, Mikló, Kristófi (72. Boros G.) - Bene (69. Gábor L.)

 

Az első percekben a vendégek veszélyeztettek. Majd átvette az irányítást a zalai csapat, pontrúgások után azonban nem találták el a kaput. Támadásaiban kevés volt az átütő erő, lassan és körülményesen szőtte támadásait. A vendégek kontrái annál veszélyesebbek voltak. Kovács védett bravúrral egy közeli lövést. Aztán újabb hazai védelmi zavar után a kapufát találta el a Kazincbarcika. Semmi nem jelezte, hogy a ZTE gólt szerez. Egy pontrúgás után viszont ismét a védő Króner szerzett gólt. Ezután a ZTE növelhette volna előnyét, de Vernes, majd Babati hibázott nagy helyzetben. A félidő végén ismét Kovács bravúr kellett, hogy ne kapjon gólt a ZTE.

 

DSCF1996


A szünet után a vendégek kezdtek aktívabban. Egy 11-es gyanús eset történt a ZTE kapuja előtt, de a játékvezető nem látta annak. Aztán hosszú perceken át mezőny játék folyt, enyhe hazai fölénnyel. A vendégek rövid időn belül hármat cserélnek. Alapjában változott meg a játék képe. A zalaiak védelme kihagyott, egyenlített a vendégcsapat. Nem sokáig örülhetett a Kazincbarcika a döntetlennek, egy lecsorgó labda után két perc múlva ismét megszerezte a vezetést a ZTE. Azt lehetne hinni, hogy ezek után figyel a hazai védelem, nem teszi. Rövidesen  a vendégek egy szabadrúgás-variáció után ismét egyenlítenek.

 

DSCF1990

  

A hátra lévő szűk negyedórában ment előre a zalai csapat, helyzetei is adódtak, amelyek azonban kimaradtak. A legnagyobbat Kovács Á. hagyta ki, egy lépésről sem tudott a kapuba találni. Igaz, a Kazincbarcika is megszerezhette volna a győzelmet.

 

DSCF2047


A ZTE 65 percig uralta a találkozót, több lehetősége akadt, azután jött a szokásos hajrábeli összeomlás. Az egy pont a semminél több, de a bent maradás egyre távolabb kerül.


Értékelés:


Artner Tamás, a ZTE vezetőedzője: - A helyzetek alapján meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. 1-0-s állásnál egy szabályos gólunkat nem adta meg a játékvezető. Második vezetésünk után nagyot hibázott védelmünk. A hajrában mindkét csapat nyerhetett volna.


Koleszár György, a Kazincbarcika edzője: - Jó mérkőzést játszott a két csapat. Nekünk is voltak bőven gólszerzési lehetőségeink, az első félidőben több, mint a hazai csapatnak. Idegenben az egy pont jó.

 

Fotó: Zavilla András

 

A forduló további mérkőzései:

Vasárnap 17:00

Cegléd - Budaörs  1-2

Békéscsaba - Budafok 0-1

Vác - Szolnok 0-0

Mosonmagyaróvár - MTK 2-2

Győr - Szeged 0-0

Kisvárda - Soroksár 3-1

Siófok - Dorog 0-1

Csákvár - Nyíregyháza 1-1

Sopron - Gyirmót FC Győr 1-2

 

zte 26