Nyomtatás

 

 ZTE: Kovács Z., Polényi G., Forgács A. (63. Hudák M.), Vernes R. (53. Paudits P.), Patvaros Zs., Jelena R. (63. Ekker M.), Babati B., Devecseri Sz., Króner M., Fodor Á., Bedi B., vezetőedző: Artner Tamás.

 

Budaörs: Demjén P., Menyhárt A., Medgyes S., Kékesi A., Tányéros Á., Csobánki Á. (46. Lengyel B.), Sabján M., Pethő B. (71. Fodor D.), Czvitkovics P., Szántó G. (35. Bakos Sz.)

 

A mérkőzés előtt Forgácsot 100., Babatit 150. ZTE-beli szereplés kapcsán köszöntötték.

A vendégek kezdték lendületesebben a találkozót, mire a ZTE góllal válaszolt. Lendületben is maradt a hazai csapat. Vernes szabadrúgását védte bravúrral a Budaörs kapusa, semmi nem mutatta, hogy egyenlíthetnének a vendégek.  Egy hazai védelmi hiba azonban meghozta egyenlítő góljukat. Ennek ellenére a ZTE vezethetett volna a félidőben, de Babati kétszer is hibázott nagy helyzetben. 

 

DSCF1305 

 

Fordulás után fokozatosan esett vissza a hazaiak játéka, egyre kevesebbszer jutottak el a vendégek kapujáig. A Budaörs átvette a játék  irányítását. Egy szórványos ZTE támadás végén Ekler lőtt nagy helyzetben a kapus ölébe.

 

DSCF1294 

 

Az utolsó negyedórára teljesen beszorult a hazai csapat. Csak védekezett, úgy nézett ki legalább sikerül egy pontot szereznie, de a hosszabbításban újabb védelmi hiba után gólt szerzett és győzött a vendégcsapat.

 

DSCF1284

 

A ZTE vezető gólja után eldönthette volna a találkozót, jól játszott, helyzetei is akadtak. A Budaörs egyenlítő gólja után azonban fokozatosan visszaesett játékuk. Újabb vereséget szenvedtek, amely után már a kieső helyen állnak a tabellán.

 

Értékelés:

 

Artner Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Az első játékrészben minden  a terveinknek megfelelően alakult. Több góllal is vezethettünk volna. A találkozót döntően befolyásolta, hogy ellenfelünk több jó képességű támadóval rendelkezik.

Bognár György, a Budaörs szakmai igazgatója: - Az első 45 percben nem találtuk a ritmust. Több olyan játékosnak adtam lehetőséget, akik kevesebbet szerepeltek.  A ZTE ebben az időszakban szerkezetet váltott, voltak gondjaink, de a második félidőre feljavultunk, megérdemelten nyertünk.

 

A forduló további mérkőzései:

Kisvárda - Budafok 4-2

Cegléd - Békéscsaba 0-2

Sopron - Soroksár 0-1

Mosonmagyaróvár - Dorog 2-1

Szeged - Gyirmót FC Győr 0-0

Siófok - Szolnok 4-0

Csákvár - Vác 2-1

MTK - Kazincbarcika 4-1

Győr - Nyíregyháza 1-0

 

Tabella:

30f nb2 tabella