Nyomtatás


ZTE: Koziar (5), Kovács G., Jeffery (23/9), Pavel (10), Hegedüs-Őri (7/3). Csere: Gáspár-Szalay (2), Parker (4), Gorjanácz. Vezetőedző: Gáspár Dávid.


Sopron: Fegyverneki (9/3), Dubei (8/6), Page (12), Langhorne (7), Crvendakics (6/3). Csere: Weinger (2), Határ, Turner (16/9). Vezetőedző: Roberto Iniguez.


Az első öt percben elég pontatlanul dobott mindkét csapat, kevés kosár esett (5. p.: 5-7). A folytatásban is inkább a védekezésben jeleskedtek a mérkőző felek. A Sopron a BL szereplés után fáradtnak tűnt, ezt igyekezett kihasználni a zalai csapat. Nem hagyta lerázni magát ( 8. p.: 9-10), a negyed végére fordított.

 

IMG 5414

 

A második tíz percben is ádáz csata folyt a pályán. Mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, de ebből, a ZTE jött ki jobban (14. p.: 22-18). Raksányi 3 pontosával fújt riadót a bajnok és a félidő végén átvette ismét a vezetést A negyed hajrájában Hegedüs-Őri a ZTE játékosa egy ütközés után megsérült, hosszú ideig ápolták, de tudta folytatni a játékot.

 

IMG 5404

 

A harmadik negyedben dőlt el a találkozó sorsa. A zalaiak öt perc alatt mindössze 4 pontot dobtak, igaz a vendégek sem villogtak, de tíz pontra növelték előnyüket (25.:27-37). Állandósult a tíz körüli különbség. A házigazdák becsülettel küzdöttek, de már nem sikerült szorosabbá tenniük a találkozót. Főleg támadásban estek vissza. A befejező negyedet megnyomta a vendégcsapat, jelentősebb előnyre tett szert. A hajrában ismét 10 pont környékére jöttek fel a hazaiak (38. p.: 47-59), a Sopron győzelme azonban már nem forgott veszélyben.

 

IMG 5428


A bajnok ellen két negyeden át jól teljesített a ZTE. Utána a vendégek még szigorúbban védekeztek és hozták a számukra kötelező győzelmet.


Értékelés:


Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Minden elismerésem a lányoké. Hatvannégy ponton tartottuk a bajnokot. A védekezésünk jó volt, támadásban kell még fejlődnünk.


Roberto Iniguez, a Sopron vezetőedzője: - Nehéz mérkőzés volt, ellenfelünk büszke lehet teljesítményére. Nem szeretnék kifogásokat találni, de nehéz menetelésben vagyunk. Megyünk tovább a megkezdett úton.

 

Fotó: Jóna István