Nyomtatás


ZTE: Koziar (20/3), Jeffery (18/6), Kovács G. (3/3), Hegedüs-Őri (4), Parker (6). Csere: Gorjanácz (4), Pavel (7). Vezetőedző: Gáspár Dávid.

 

Győr: Czank (7/3), Varga (13/3), Török (15/3), Fields (14), Goree (20). Csere: Laklóth (6/6), Sztyepanova (8), Markó, Simon Z. Vezetőedző: Völgyi Péter.

 

A hazai csapatból Gáspár-Szalay eltiltás miatt hiányzott, így csökkent a hazai csapat rotációs lehetősége. Az első öt percben fej-fej mellett haladt a két csapat (5. p.: 8-10). A vendégek ezután ritmust váltottak és a negyed végére jelentős előnyre tettek szert. A hazaiak főleg támadásban nyújtottak felejthetőt. A folytatásban feljavult a ZTE védekezése, egy 13-3-as szériával felzárkózott (16. p.: 25-25). Völgyi Péter időkérése után ismét a vendégeknél volt az előny.

 

IMG 1397 ab

 

Fordulás után két percig nem találtak a kosárba a csapatok. A vendégek ezután pillanatok alatt elhúztak (23. p.: 35-43). A hazai időkérés sem nagyon segített a ZTE-nek (27. p.: 42-53). Egy remek hajrával a negyed végére mégis egy pontra feljött a hazai csapat (30. p.:52-53), de ezzel el is lőtte puskaporát.

 

IMG 1404 ab

 

A záró tíz percben öt perc alatt mindössze öt pontot dobott a ZTE, a vendégek előnye tíz pont fölé nőtt (35. p.: 53-64). A győriek ezután már taktikusan és eredményesen játszottak, biztosan tartották előnyüket és nyerték a találkozót.

 

IMG 1432 ab

 

A tabellaszomszédok találkozóján, a ZTE-nek csak fellángolásai voltak. A győriek végül magabiztos győzelmet arattak, mivel jóval jobban dobtak a zalaiaknál.

 

IMG 1412 ab 

Értékelés:


Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Sokkal jobban játszottunk, mint a legutóbbi hazai mérkőzésünkön. A jó erőkből álló Győr legyőzéséhez azonban ez is kevésnek bizonyult. A vendégek sok könnyű kosarat dobtak. A jövőben még jobban kell koncentrálnunk.


Völgyi Péter, a Győr vezetőedzője: - Dicséret illeti csapatomat, a ZTE szívós ellenfélnek bizonyult, többször visszajött a mérkőzésbe. A befejező tíz percben fegyelmezetten, jól játszottunk, megérdemelten nyertünk.