Nyomtatás


ZTE: Koziar (16/3), Kovács G. (6), Jeffery (22/6), Hegedüs-Őri (5), Parker (16). Csere: Gorjanácz (8/6), Pavel (2), Gáspár-Szalay (3), Jurkó. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

 

IMG 0634 abc

 


Bravúrra készült a ZTE a nemzetközi porondon is szereplő DVTK ellen. A hazaiak igyekeztek kihasználni, hogy a vendégek hét közben a nemzetközi kupában voltak érdekeltek. Ennek szellemében kezdte a mérkőzés a hazai csapat. Az első negyedben kivédekezte a kiváló erőkből álló miskolciakat, s ennek eredményeként jelentős előnyre tett szert.

 

IMG 0659 abc

 

 A második negyedben is folytatódott az egerszegiek szárnyalása, jól dobtak és a lepattanókat is remekül szedték. A 15. percben már húsz ponttal vezettek (32-12). A nagyszünet után mindent megpróbáltak a vendégek. két egymás után dobott három pontossal csökkentették hátrányukat (26. p.: 51-27). A ZTE-nek is volt válasza, így húsz pont alá sem tudott jönni a vendégcsapat.

 

IMG 0626 abc

 

A befejező negyedben is a zalaiak irányítottak, s elérték a 30 pontos különbséget is (36 .p.: 72-42). Hajrára egy kis könnyelműsködés is belefért, így is magabiztosan verte ellenfelét a ZTE.
Az első két negyed remek védekezése hozta meg a ZTE számára a bravúros győzelmet.

 

IMG 0621 abc 

Értékelés:


Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Büszke vagyok a csapatra, szervezetten, jól játszottunk, a védekezésünk is kiváló volt. Megérdemelten nyertünk.


Stevan Szvitek, a DVTK vezetőedzője: - Gratulálok a hazaiaknak. Mi sem fejben, sem testben nem tudtuk velük felvenni a versenyt. Játékunkon meglátszott, hogy hét közben nemzetközi kupameccset játszottunk Franciaországban.