Nyomtatás

 

ZTE: Szappanos - Nagy G. (Kertész 73. p.), Forgács, Koszó, Szabó - Babati, Ágoston (Végh 74. p.), Dubek (Balázs 65. p.), Nagy T. -Fujsz, Vernes. Vezetőedző: Zoran Spisljak.

 

Mindkét csapat NB I-es álmokat dédelgetett a bajnokság elején, s mindketten rosszul kezdték a bajnokságot.

 

DSCF7837

 

Vendég helyzettel indult a mérkőzés, de Szappanos bravúrral védett. A ZTE nehezen jutott el a Nyíregyháza kapujáig, a vendégek ugyanis letámadtak. Babati villanásai és kapufája jelentett némi veszélyt. Az első félidő hajrájában egy vitatható 11-es után szerezte meg a vezetést a vendégcsapat.

 

DSCF7825

 

Szünet után egy agilisabb ZTE lépett pályára, de játéka nem javult fel. Helyzetei adódtak, de kimaradtak. Fujsz kiállítása a legrosszabbkor jött. Utána is ment előre a zalai csapat, de eredmény nélkül. A hajrában még kiállították Babatit, majd jött egy újabb vendég gól, ami már nem osztott, nem szorzott.

 

DSCF7817

 

A ZTE játéka ezúttal is elmaradt a kívánatos szinttől. A támadások továbbra sem voltak hatékonyak, kevés a mozgással párosultak.

 

Értékelés:

 

Zoran Szpisljak, a ZTE vezetőedzője: - A 11-est nem vitatom, de a szabályokat nem mindig alkalmazta jól a játékvezető. A Nyíregyháza élt lehetőségeivel és megnyerte a mérkőzést.

 

Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza vezetőedzője: - Nagy taktikai csata folyt a pályán, mindkét oldalon akadtak helyzetek, mi jobban akartuk a győzelmet.

 

Fotó: Zavilla András 

 

A forduló további mérkőzései:

Békéscsaba - Gyirmót 1-1 (0-0)

Cegléd - Vác 1-0 (1-0)

Kisvárda - Budaörs 1-0 (0-0)

Mosonmagyaróvár - Soroksár 0-1 (0-0)

Csákvár - Szolnok 2-0 (0-0)

Siófok - Budafok 1-1 (0-0)

Győr - Dorog 2-2 (1-1)

Sopron - Kazincbarcika 2-0 (0-0) 

MTK - Szeged 3-0 (2-0)

 

Tabella:

12.ford nb2 tabella