Nyomtatás

 

A magyar válogatott tétmérkőzéseit a házigazda Hongkong és a szomszédvár Makaó ellen játszotta, akik közt vb győztes játékos is szerepelt. A hármas csata eredményeként négy negyedik és három ötödik helyezéssel legjobb európaiként a negyedik helyen zárt válogatottunk a nemzetek pontversenyében.

 

DSC 0056

 

Az előzetes elvárásoknak megfelelően Kína és Vietnám csapatai döntöttek a bajnoki címekről. Vietnam 5, míg Kína 2, győzelmet szerzett, így a Nemzetek Nagydíját az előbbi nyerte el. Mögöttük a házigazda Honkong végzett, míg válogatottunk 54, 5 ponttal kontinens elsőként negyedik helyen zárta a vb-t.

 

A tájfun mellett a szervezők hibájából is folyamatos csúszásban voltak a mérkőzések, ami jelentős terhet jelentett a játékosok számára, ugyanúgy, mint a 6 óra időeltolódás. A válogatott azonban így is helyt állt, nagy fegyvertény, hogy maga mögé utasította Makaó csapatát. Ugyancsak örvendetes, hogy megelőzték a 2018-as Eb-t rendező németeket is.

 

DSC 0539

 

A vb ideje alatt ülésezett a Nemzetközi Lábtoll-labda szövetség (ISF) közgyűlése. Sportdiplomáciai siker, hogy Fehér Jánost további négy évre az ISF alelnökévé választották, mellette ifj. Fehér Jánost, Fehér Juditot és Veres Pált az ISF versenybizottságába, illetve a kommunikáció és marketing bizottság tagjaivá választották. Döntés született a 2019. évi világbajnokság helyszínéről is, amelyet Franciaország rendez. A játékosok a makaói akklimatizáció alatt együtt edzettek a helyi válogatott tagjaival, míg a vb-t követő rekreáció Dubaiban történt.

 

A magyar válogatott eredményei

Női csapat: 5. Kunics Réka, Morvai Noémi, Balogh Eszter, Vachal Krisztina, Farkas Lilla

Férfi csapat: 4. Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Lukács Benedek, Tóth Gábor

Női páros: 5. Kunics Réka, Morvai Noémi

Férfi páros: 5. Herczeg Gábor, Tóth Gábor

Női egyéni: 4. Vachal Krisztina

Férfi egyéni: 4. Herczeg Gábor

Vegyes páros: 4. Kunics Réka, Tóth Gábor

Nemzetek versenye

1. Vietnám 102 pont

2. Kína 92,4 pont

3. Hongkong 65 pont

4. Magyarország 54,5 pont

5. Németország 48,3 pont

6. Makaó 48,2 pont

7. Franciaország 36,1 pont

8. Tajvan 33,7 pont

9. Indonézia 11,5 pont

10. India 3 pont

11. Olaszország 2 pont