Nyomtatás

 

Körmend: Petty (19/3), Gibbs (16/12), Ferencz (14/12), Kromah (7/3), Allen (18/6), . Csere: Csorvási (18), Németh (2), Oroszi.. Vezeteőedző: Gasper Potocnik.

 

ZTE: Ubilla(17/15), Norfleet(17/15), Benke (14/3), Szabó Zs. (18/15), Drungilas (26). Csere: Mohácsi (6/6), Wright (9). Kis R. Vezetőedző: Bencze Tamás.

 

kormend ztekk jun 7ab

 

A hazaiaknál Smith, a ZTE-nél a régi sérültek (Fekete és Kerpel Fronius) hiányoztak. Az elején a Körmend két hárompontossal ráijesztett a vendégekre, azonban azok nem estek kétségbe. Rendezték a sorokat és négy perc után egált mutatott az eredményjelző.(11-11). Egyik oldalon sem volt acélos a védekezés, gyors kosárra gyors kosár volt a válasz.

 

kormend zte 3h 1m jun 7 079 ab

 

A második tíz percben igyekezett ellépni ellenfelétől a ZTE, ami sikerült is (14. p.: 34-41). Hazai idő kérés után ismét fej-fej mellett haladt a két csapat (18. p.: 41-43). Feltűnő volt, hogy a ZTE-nek jóval több faultot fújtak a játékvezetők. A két zalai center már az első félidő után 3 személyi hibánál tartott.

 

Fordulás után tovább tartott a nagy csata, a vasiak 3 pontosokkal igyekeztek zárkózni, de mindig érkezett a válasz másik oldalról . A hazaiak megtorpanását jól használta ki a ZTE (28. p.: 61-70). s lassan állandósult tíz pont körüli előnye. A vendégcsapat igyekezett hosszabb ideig támadni, ami sikerült, és utána rendre kosárral fejezte be támadásait.(35. p.: 82-93). Bár a Körmend még felzárkózott hat pontra, a ZTE már nem engedte ki kezéből a győzelmet és elvette a Körmend pályaelőnyét.

 

kormend zte 3h 1m jun 7 024 ab

 

A zalaiak 1-0-ra vezetnek a két győzelemig tartó páros csatában.

 

Értékelés:

 

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok a csapatnak, ami nem sikerült az alap-, illetve a középszakasz során, most igen. Az ellenfélnél és nálunk is voltak nehezítő körülmények. Egy meccset nyertünk, de a páros csata két győzelemig tart. Köszönjük a szurkolók sportszerű buzdítását.

 

Mohácsi Máté, a ZTE csapatkapitánya: - Izgalmas mérkőzést játszottunk, a fontos pillanatokban mi hoztunk jó döntéseket. Megérdemelten vezetünk.