NB-I. női

Hazai játékos még jöhet.

Sigi Koizart, Elisabeth Pavel és Gorjanácz Ágnes leigazolását követően a ZTE NKK szakmai stábja megtalálta a kettes és az ötös posztra is a megfelelő külföldi játékost.

Ha nyár, akkor a kosárlabdában a női utánpótlás porondján az edzőtáboroké, egyben az Európa-bajnokság(ok)é a terep és a különböző korosztályos válogatottaknál ezúttal is felfedezhetünk nagykanizsai játékosokat.

Ünnepeltek a ZTE egykori női kosárlabdázói.

Negyven éve osztályozón harcolta ki a feljutást az NB I-be a ZTE női kosárlabdacsapata, amely az NB II Nyugati csoportjában a második helyen végzett, így osztályozót játszhatott az első osztályba kerülésért.

Horváth Zsófia az új pályaedző.

 

Már vagy másfél hónapja pihennek a ZTE női kosárlabdacsapatának játékosai. A vezetés azonban nem tétlenkedett az elmúlt időszak során, sajtótájékoztatón ismertették a változásokat.

 

Tóth László, a csapat ügyvezetője (képünkön középen) először visszatekintett az elmúlt bajnokságra. Elmondta, hogy helyezésben kicsit, játékban viszont nagyobbat sikerült előre lépnie a ZTE-nek. Új csapat alapjait sikerült lerakni, amelyet tovább építenek a soron következő idényben. A szakmai vezetésben is változás történt Bukics Zsolt pályaedző Győrbe távozott, helyét az aktív játéktól visszavonuló Horváth Zsófia veszi át. Az ügyvezető úgy értékelt, hogy mind szakmai, és gazdasági szempontból is sikeres éven vannak túl.

 

ZTENKK17.06.19

 

Gáspár Dávid vezetőedző megköszönte Bukics Zsolt munkáját, a mint pályaedző sokat segített neki, hogy sikeresen debütáljon a felnőtteknél. A vezetőedző szerint játékosként is jó kapcsolata volt Horváth Zsófiával, aki minden bizonnyal a pálya széléről is segíti a munkáját.

 

A szakvezető ezután ismertette az érkezők névsorát: Gorjanácz Ágnes a bedobó posztra érkezik, a 182 centi magas játékos legutóbb a DVTK színeiben játszott. Előtte a PEAC, a Cegléd és a Baja együtteseiben szerepelt. Az osztrák válogatott Sigi Koizar Nagy Dóra pótlására az irányító posztra érkezik. A 173 centi magas, 22 éves kosaras az amerikai Maine egyetemen tanult, a ZTE-nél kezdi meg profi karierjét. Elisabeth Pavel, a román válogatott 27 éves, 192 centi magas centere erőssége lehet az átalakuló ZTE-nek. Hazája bajnoksága mellett szerepelt német, osztrák, illetve legutóbb a cseh bajnokságban Nymburk csapatában, az Európa Kupában is szerepelt.

 

A csapat tavalyi keretéből Gáspár Szalay Virág, Hegedüs Őri Györgyi, Jurkó Noémi, Kovács Georgina, Vincze Virág maradt.

 

A távozók sora is népes: Nagy Dóra és Kirby Burkholder a DVTK-hoz igazoltak. Whitney Bays, Orsó Viktória és Böröndy Dominika is távozott. Böröndy Viviennek szerződést ajánlottak, amit nem fogadott el, a több játéklehetőség reményében a Vasas Akadémiához igazolt. Velkey Krisztina Angliában tanul tovább, és mellette kosárlabdázik. A csapat játékos kerete még nem teljes. A 2-es, valamint 4-5-ös posztra szeretnének fiatal magyar játékosokat igazolni, ha nem sikerül további légiós jöhet.

 

A játéktól visszavonuló Horváth Zsófia elmondta, úgy érzi most jött el az idő, hogy visszavonuljon. Nem idegen számára az edzői pálya, az utánpótlás területén már dolgozott. Edzői papírral rendelkezik, a nyári tovább képzéseken rendre részt vett. Úgy véli, Gáspár Dáviddal jó párost alkothatnak.

 

Fotó: Pente Valéria.

BKG DSE - Kanizsai Vadmacskák SE 58-57 (19-10, 16-18, 11-12, 12-17).

Amatőr női NB I-es kosárlabda-mérkőzés, találkozó a 9. helyért, első meccs. Szigetszentmiklós, 50 néző. Vezette: Horváth Cs., Kruk M.

Megosztások

Médiapartner

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates