Közösségi

A városházán köszöntötték az elmúlt év legjobb egerszegi sportolóit. Balaicz Zoltán polgármester hangsúlyozta, hogy idén sem volt könnyű dolga a sportbizottságnak, mivel az elmúlt évben sok egerszegi sportsiker született.

A Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olaj KK NB I-es kosárlabda-mérkőzés előtt adták át először Zalaegerszeg önkormányzata által a közelmúltban alapított Sport Mecénása díjat.

Belvárosi sportnap felsőfokon.

Nehéz jelzőket találni arra a hangulatra, amely pénteken délután fogadta a látogatókat Zalaegerszegen a belvárosi sportnapon.

Előtérben az utánpótlás nevelése

Mini futballtorna keretében avatták fel a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola 2006-ban létesített, idén újjáépített műfüves sportpályáját, Zalaegerszegen.

Juhász István olimpiai bajnok labdarúgóval beszélgettünk.

 

A 42. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciát rendezték meg az elmúlt hétvégén Pölöskefőn, ahol a meghívott vendégekként Uzsoki László kézilabdaedző, Kandár Tibor és Dóczi Ferenc egykori atléták mellett dr. Juhász István egykori olimpiai bajnok labdarúgóval is beszélgethetett a szervezők részéről Kis János, valamint Tóth Jenő polgármester.

A Ferencvárosi Torna Club egykori futballistájával még az előadása előtt beszélgethettünk.

- Hogy érzi, nem feledték el az önök múlt évszázadbeli '60-as, '70-es évek táján kifejlődött legendás labdarúgó generációját?

- Láthatja, hogy én is itt vagyok és ez arra utal, hogy még kíváncsiak ránk szerte az országban - válaszolta az 1965-ben VVK-győztes, 1975-ben pedig KEK-döntős futballista. - Szeretünk is eljárni ilyen találkozókra, hiszen ezzel talán a mai magyar fiataloknak is példát sugallhatunk és egy kicsit olyan érzése van az embernek, hogy egyben szolgálatot is tehetünk Magyarországnak.

JuhaszIstvanPoloskefon


- Annak idején az Egyesült Államokban is futballozhatott. Hogyan látja a tengerentúli labdarúgó liga, az MLS felfutását, ahol jelenleg például a magyar válogatott játékosa, Nikolics Nemanja is futballozik?


- Már a hetvenes évek végén, amikor kint játszottam San Diegóban, azt láthattam, hogy rengeteg fiatal focista volt leigazolva például már középiskolás keretek között, csak éppen utána vesztek el ezek a gyerekek a sportág számára. Hogy miben lett több azóta a kinti rendszer? Nagyon egyszerű, az ottani médiabirodalmak is kezdenek az európai fociban fantáziát látni, vagyis a négy nagy tradicionális sport mellett a labdarúgásban is óriási kiaknázható lehetőségeket látnak, márpedig ha ez a szektor azt látja benne, akkor oda ömlik is a pénz.


- Az elmondottakból azt szűrhetjük le, hogy kinti futball-kapcsolatai igencsak intenzívek...


- Hogyne, hiszen nem csupán egykori játékostársaimmal, de ottani tanítványaimmal is tartom a kapcsolatot. Emellett azt is elmondhatom, hogy itthon a Ferencváros is figyel ránk, egykoriakra, vagyis tényleg nem panaszkodhatom. Ha kicsit nehezebben is veszem a lépcsőket lefelé menet, azért ez még nem olyan szörnyű dolog, a futball pedig egész életemet elkíséri.

Megosztások

Médiapartner

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates